eGym
GRATIS
Proberen

MELD JE
SNEL AAN!
Lees meer

Fasciatherapie

text-page-img01

Fasciatherapie

"De zachte therapie voor chronische pijn."

logo-ico-red

Nieuw!

Fasciatherapie volgens het F.I.T. concept

Fascia Integratie Therapie is een nieuw functioneel fysiotherapeutisch behandelconcept gebaseerd op de meest recente inzichten in de functie van fascia.

Wat is Fascia?

Fascia is het officiële woord voor bindweefselvliezen. Deze bindweefselvliezen omgeven alle spieren, gewrichten, botten en organen. Ze vormen een geheel netwerk in het lichaam en zorgen ervoor dat alles in het lichaam met elkaar verbonden is. Maar niet alleen verbindt het; het zorgt er ook voor dat de spieren en zenuwen soepel en zonder wrijving langs elkaar kunnen bewegen. Bovendien bevat de fascia veel zenuwuiteinden en als de fascia in slechte conditie is, kan dit pijn veroorzaken. Ook kan door verklevingen in de fascia de beweeglijkheid beperkt zijn.

Behandeltechnieken.

Er zijn specifieke behandeltechnieken en oefeningen om de conditie van de fascia te verbeteren.

Hans Noorlander en Lisette Schelbergen hebben beide de opleiding fasciatherapie volgens het F.I.T. concept begin 2019 succesvol afgerond en staan geregistreerd als fasciatherapeut. Zie ook www.fasciaweb.nl.

“Als fasciatherapeuten focussen we ons niet puur op de locatie van de klachten maar kijken we naar het totaal functioneren van de patiënt. Middels het fascia functie onderzoek brengen we systematisch het totale functioneren van de patiënt in beeld, waardoor we beter inzicht krijgen in de pathologie van de weke delen (spieren, fascia, banden, pezen en bindweefselstructuren)”.

Behandeling.

Afhankelijk van de diagnose kunnen we de triggerpointen in de spieren deactiveren, vastgelopen structuren in de weke delen mobiliseren en de patiënt effectieve trainingsmethoden aanleren om de fascia te versterken en de veerkracht te vergroten. Op deze manier krijgen we meer grip op complexe klachten en kunnen we speciaal aandacht besteden aan o.a. nek/schouderklachten, lage rugklachten, fibromyalgie, whiplash, associated disorder en het hypermobiliteitssyndroom.

Technieken:

Gebruikte technieken: myofasciale release, actieve release, soft tissue mobilisatie technieken al dan niet met tools, triggerpoint release, fasciale manipulatie en fascia fitness.

Zie ook dit artikel dat in de Libelle heeft gestaan:

Behandelingen

Lees meer

WAT VERTELLEN
KLANTEN OVER ONS

ACTIE VAN DE MAAND

Lees meer

Fysiotherapie en Vitaliteit voor iedereen!

Bij CFB Ede hebben we de nieuwste vorm van digitale training; de eGym. Tevens bieden wij alle vormen van fysiotherapie. Zo bieden we jou de mogelijkheid om op je eigen manier aan je sportieve doel te werken!

Vraag nu je gratis proefles eGym aan

Uniek in Ede en omgeving: eGym bij CFB. eGym is personal training van de toekomst. Je traint slechts 2 keer per week 30 minuten. Dankzij onze volautomatische eGym toestellen train je veilig en eenvoudig mét resultaatgarantie!

Lees meer
logo-ico